Kule kvinner – undervannsjakt på Østlandet

Hei alle kvinner!

Vi har merket på OFK sine arrangerte turer at det er mange som er interessert i undervannsjakt, men er litt tilbakeholden i å spørre om hjelp eller hoppe inn i denne litt mannsdominerte delen av sporten vår.

Nå har vi fått tommel opp og støtte fra NDF til å starte et prosjekt der vi ønsker å heve kompetansen innenfor undervannsjakt for kvinner i vår del av landet!

Opplæring i jaktteknikk

Dette er et lavterskel tilbud med mål og håp om at det får ballen til å rulle, og at deltagerne viderefører evnene de lærer i løpet av prosjektet, til nye, ferske undervannsjegere.

Prosjektet gir en innføring i teori og teknikk i undervannsjakt.

Det vil ikke være noen dykkekrav for å bli med på dette, men man vil få mye mer ut av opplæringen hvis man har noenlunde kontroll på utligning, klarer å dykke til 10m og har dykketider på 30 sekunder eller mer. Det vil ikke bli satt av noe tid til kursing i duck dives, utligning, svømmeteknikk e.l.

Foto: Aleksander Ødegård

Program & informasjon

Når? Opplæringen vil foregå ila helgen 18-20 oktober 2024.

Hvor? Sted er ikke bestemt helt 100%, men det blir antagelig rundt Langesund eller omegn.

Prosjektet vil bestå av:

  • Teori: Vi går gjennom sikkert harpunbruk, håndtering av harpunk på lang og i vann, ulike harpuntyper, hvordan lese bunnforhold og kart for å finne fisk, ulike jaktmetoder for ulike fiskearter, minstemål og fredningsforskrifter med mer.
  • Praktisk opplæring i korrekt ladeteknikk, hvordan man svømmer med harpun, skyting på blink og andre øvelser
  • Jaktdag: Vi setter av en dag hvor vi prøver ut alt vi har lært i løpet av kurset. Hvis det blir fangst, går vi gjennom filetering og foredling av fisk.

OFK og NDF stiller med låneharpuner hvis man ikke har sin egen, men alt annet av utstyr står man selv ansvarlig for å stille med.

Vi prøver å arrangere felles transport når vi skal nedover fjorden, men det er mulig det vil bli en egenandel på transport og opphold.

Interessert?

Påmelding skjer via google docs-skjemaet du finner ved å trykke på knappen ovenfor.

Har du spørsmål? Send en melding til våre dyktige instruktører Melissa (91399869) eller Kristian (97323712), så får du svar på det meste 😊 Vi håper å se deg i sjøen!